Rebarbora 24 SEMO 4931

Dostupnosť Skladom
Kód: 20226
1,75 € / ks 1,46 € bez DPH
Rebarbora 24 SEMO 4931
Garancia doručenia
Garancia doručenia
odoslanie do 3 pracovných dní.
doprava zdarma
Doprava zdarma
nad 60 € s DPH.
Pre koncového zákazníka.
Šetríme životné prostredie
Ekologické balenie
Používame re-use boxy a kartónovú eko výplň
Packeta
Cez 15000 výdajných miest
po celom Slovensku

REBARBORA - viacročná rastlina. Na jar vyrastajú dlaňovité listy, s dlhými stonkami (až 0,4 m), zelenej až červenej farby. So zberom začíname v treťom roku od výsadby. V apríli až júni vylamujeme listové stonky. Najvyššia úroda je v piatom až siedmom roku po výsadbe a to 1 - 2 kg stoniek z každej rastliny. Konzumujú sa iba stopky listov, a to tepelne spracované, nikdy surové. Pripravujú sa z nich múčniky, kompóty, koláče. Pri varení sa neodporúča používať hliníkové hrnce. Rebarbora obsahuje minerálne látky, najmä K, Mg, Fe, I,, ďalej kyselinu citrónovú, jablkovú, šťaveľovú, glykozidy, triesloviny, éterické oleje a pektín. Má pozitívny vplyv na svaly, nervy a kosti. Pomáha telu zbavovať sa škodlivých látok, nápomocná je aj pri chudnutí či tráviacich ťažkostiach.

 

Rebarbora nie je náročná na podnebie ani polohu. Najlepšie sa jej darí v pôdach stredne ťažkých, hlbokých, bohatých na vápnik. Skoro pučí, a preto jej vyhovuje teplá, chránená poloha. Na stanovisku vydrží až 10 rokov. Pred výsadbou na jeseň pôdu hlboko zkypríme a zapravíme maštaľný hnoj v dávke 6 kg na m2. Pred založením kultúry pozemok vyhnojíme do zásoby minerálnymi hnojivami. Osivo vysievame do riadkov vzdialených 0,3 m, rastliny vyjednotíme a pestujeme až do ďalšej jesene. Sadenice vysádzame na jar začiatkom apríla v spone 1,2 x 1 m. Sadíme tak, aby bol rastový vrchol asi 5 - 6 cm pod povrchom pôdy.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole: