Pre koncového zákazníka.
Paralux je listové hnojivo s účinkami kondicionéra rastlín a pozitívnym vplyvom na chuťové vlastnosti plodov, formou postreku. Zvyšuje objem listovej hmoty, úrodnosť rastlín a kvalitu plodov. Napomáha predchádzaniu bakteriálnych a hubových chorôb ( chrastavitosť, perenospóra, múčnatka) uhoriek, viniča a ovocných drevín. Vo fóliovníku a v záhradkách sa používa aj proti ohýbaniu priesad, ohnívaniu vrcholových lístkov paprík a rajčínako aj na predchádzanie hubových chorôb cibule, ruží a izboých rastlín. Prípravok obsahuje výlučne prírodné látky, pre ľudský organizmus je neškodný. Prípravok nemá ochrannú dobu, plody možno konzumovať aj hneď po aplikácií postreku. Použitie ochranných pracovných prostriedkov nie je potrebné !
Dávkovanie
1 dcl Paraluxu rozmiešať v 18-20 l vody a jedenkrát týždenne aplikovať formou postreku
Použitie
- Ako prevencia pred chrastavitost'ou jabloní typu Golden Delicius a Jonathan: Postrekovat' po odkvitnutí, každých 7 - 8 dní. Aplikovat' 5 - 6 krát! Odporúčané látky na zvýšenie účinnosti:navlhčitel'ná síra 0,2 - 0,3 % bórax 0,05 % solubor 0,1 %
- Pri pol'nom pestovaní uhoriek na skvalitnenie plodov, na predchádzanie perenospóry a bakteriálnej škvrnitosti listov aplikovat' hned' po vzídení, ošetrenie opakovat' v 5 - 6 - dňových intervaloch. Pri silnom infekčnom tlaku skrátit' obdobie na 3 dni.
- U papriky a rajčín vo fóliovníkoch a v záhrade proti ohýbaniu priesad, na predchádzanie odhnívania vrcholových a šálkových listov a iných bakteriálnych infekcií, na zvyšovanie zelenej hmoty, každých 5 - 6 dní.
- U viniča na zvyšovanie zelenej hmoty, na skvalitnenie plodov, na predchádzanie múčnatky a perenospóry aplikovat' v máji a júni v 7-8-dňových intervaloch a po tomto období až do zberu podl'a potreby.
- U broskýň, sliviek a višní na zvyšovanie zelenej hmoty a kvality plodov. V suchom období na zabránenie opadávania listov a plodov. Postrekovat' 0,3 %-nou suspenziou, t.j. 0,3 dl prípravku na 10 l vody.
- Na predchádzanie hubových chorôb cibule, ruží a izbových rastlín.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.